duminică, 6 mai 2012

Programul guvernului Ponta


Reintregirea salariilor bugetarilor, restituirea sumelor retinute ilegal din pensii si continuarea acordurilor cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana
 
Alte puncte importante in Programul de guvernare prevad reintregirea salariilor, recuperea sumelor retinute pensionarilor si crearea de noi locuri de munca. Programul de guvernare nu anunta posibile modificari de taxe si impozite, dar promite rediscutarea redeventelor pentru resurse naturale.
 
In ceea ce priveste sistemul de pensii, guvernul Ponta isi propune sa restituie contribuţia la fondul asigurărilor sociale de sănătate conform Deciziei Curţii Constituţionale si sa creeze cadrul legislativ pentru sistemul de pensii ocupaţionale.
 
La capitolul "Bugetul public si politica economica", guvernul Ponta noteaza ca scaderea "puternică a economiei din anii 2009 si 2010 a fost generată de un model economic vulnerabil, bazat pe îndatorare excesivă, îndeosebi a sectorului neguvernamental si o alocare ineficientă, respectiv către sectoarele neexportatoare de bunuri si servicii dar, în schimb, mari importatoare. Dezechilibrele interne au fost puse în evidentă de criza financiară internatională manifestată prin înghetarea finantării externe private, ceea ce a determinat implozia economiei românesti."


Continuare....