vineri, 24 februarie 2012

DEPUNEREA LA DOSAR A UNOR NOI INSCRISURI


In pasii 1a si 1b, la dosarele cauzelor aflate pe rolul instantelor se pot depune noi probe constand in copii ale deciziilor de revizuire a pensiei. Avocatii SCMD recomanda ca acest lucru sa se faca prin casa de avocatura, astfel incat si dansii sa fie la curent cu acest demers. In cazul in care se face individual, trebuie respectate urmatoarele reguli:
-         sa se faca mentiunea ca noile inscrisuri sunt doar probe la dosarul existent (adica faptul ca deciziile de revizuire nu sunt contestate), ori ca sunt contestate dar intro actiune separata, nu in acel dosar;
-         despre demersul depunerii unor noi inscrisuri trebuie informata casa de avocatura inainte de termenul de judecata, astfel incat avocatii sa fie avizati despre acest lucru si sa poata actiona in consecinta.
Atentie: Daca nu se respecta aceste reguli, se pericliteaza tactica avocatilor in instanta, lucru care nu este sub niciun aspect de dorit!

vineri, 17 februarie 2012

PREZENTEI IN INSTANTA DE JUDECATA

NECESITATEA PREZENTEI IN INSTANTA DE JUDECATA A MEMBRILOR DE SINDICAT

Din experienta acumulata in ultima perioada de timp de catre colegii nostri care s-au prezentat  in  instantele de judecata, rezulta o serie de concluzii foarte importante referitoare la necesitatea infatisarii in instanta, printre care:
- permite indeplinirea unor acte sau acoperirea unor vicii de procedura, care daca nu s-ar efectua ar duce la anularea actiunii (de exemplu semnarea cererii de chemare in judecata sau confirmarea imputernicirii data SCMD);
- se inlatura riscul aplicarii unor sanctiuni, precum anularea cererii de chemare in judecata;
-  reduce foarte mult o eventuala tendinta de tergiversare a procesului;
-  nu in ultimul rand, are si o influenta psihologica asupra completului de judecata, pozitiva din perspectiva membrilor SCMD.
Avand in vedere aceste concluzii, recomandam in mod sustinut membrilor de sindicat sa se intereseze (la avocat, pe internet, la filiala sau la Departamentul Juridic) cand au termene de judecata si sa se prezinte in instanta la data precizata. Pe aceasta linie de gandire, citatiile instantelor vor fi redirectionate catre filiale.